för håret

känner att min blogg bara handlat om min vardag på senaste tiden, så tänkte slänga in något annat nu =) .. här kommer lite hårtips. mitt superbra mousse är slut, så för min del ser håret bara mer och mer risigt ut nu alltså. hatar det! så ja, here it goes:

GLANSGIVANDE
Knäck två ägg och vispa ihop med cirka en halv deciliter mjölk i en skål. Häll sedan blandningen över håret och massera in den ordentligt. Låt sitta i cirka fem minuter och skölj sedan ur. Hurra för glans som känns!


KICKA IGÅNG HÅRET

Vispa en äggula och blanda den med en tesked olivolja. Massera in i längderna , men undvik helst hårbotten eftersom det annars kan se lite fett ut. Låt det verka i cirka fem minuter och tvätta ur genom att massera in schampo innan du blöter håret. Skölj sedan igenom håret och tvätta om det som vanligt.


FÖR TORR OCH FJÄLLIG HÅRBOTTEN

Blanda två teskedar färsk eller torkad rosmarin och salvia i en deciliter vatten och låt blandningen stå i ett dygn. Skölj sedan håret med blandningen varje dag.


FÖR TORRT HÅR

Blanda några droppar mandelolja med en mosad banan i en skål. Massera in mixen i ditt hår och låt verka i en kvart. Skölj sedan ur med sodavatten innan du schamponerar som vanligt.


FÖR ATT TA BORT FETT HÅR

Blanda en halv tesked aloe vera-gelé (finns i hälsokostbutik) med en tesked pressad citronjuice. Mixa ihop med en åttondels deciliter av ditt vanliga schampo och massera in i håret. Se sedan till att skölja ur noga.

MJUKAR UPP HÅRET
Blanda en halv kopp naturell yoghurt med en tesked honung och en äggula. Massera in i håret och täck över med en plastpåse eller plastfolie och låt verka i 20 minuter. Skölj ur med vatten och tvätta med schampo.


(cosmopolitan)


Kommentarer
Postat av: JESSICA

bra tips=)

2009-04-29 @ 09:21:01
URL: http://jessiiiru.blogg.se/
Postat av: MarieJane

ja visst är den ball.

2009-04-29 @ 17:09:52
URL: http://mariejane.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0